top of page

Gestió de serveis escolars i projectes educatius en el lleure

L’equip de TikiAventura té una àmplia experiència en la coordinació de serveis de menjador i extraescolars d’escoles. Entenent aquestes franges d’horari no lectiu com a espais vitals de l’educació en valors, dissenyem projectes adaptats a cada centre educatiu per tal d’oferir una proposta de monitoratge sòlida i funcional.

Imatges web (1).png

Què fem?

Oferim un servei de gestió global. Coordinem els serveis d'acollida i permanències de l'escola; el servei de menjador i cuina, incloent-hi l'equip de monitores i monitors; les extraescolars del migdia i la tarda; gestionem les qüestions administratives de l'AFA i, finalment, dissenyem i dirigim els projectes no lectius, com ara el Casal d'estiu o altres activitats del centre.

Com ho fem?

La nostra visió dels projectes de coordinació implica l'escola i les famílies, per tal de treballar en xarxa i en una mateixa direcció. A més, oferim equips de monitores i monitors amb experiència i formació, que ens permet aplicar metodologies innovadores als projectes. Finalment, oferim extraescolars de qualitat, pensades i adaptades a cada centre.

Per què ho fem?

El nostre equip està format per persones amb vocació i formació per l’educació. És aquest el motiu del nostre projecte: oferir serveis i projectes educatius de qualitat, fomentant l’educació en valors i el respecte pels recursos naturals i acompanyant als infants i joves a créixer i desenvolupar-se dins una societat més justa i inclusiva.

Els nostres serveis

Gestió administrativa de les AFA

Infantil

Un dels serveis que oferim és el de la gestió administrativa que recau en el dia a dia de les AFA. Treballem en coordinació amb l’equip directiu de l’escola i les diverses comissions que hi ha dins l’AFA, per tal de facilitar aquelles tasques que suposen un pes o una dificultat per les famílies implicades. Algunes d’elles solen ser l’enviament de comunicacions a les famílies, contractació dels equips de monitores i monitors d’acollida, menjadors, extraescolars i permanències, gestionar els pagaments dels rebuts i nòmines o controlar l’atorgament d’ajuts i beques, entre altres coses.

 

A més, per tal de fer equip amb l’AFA també oferim assessorament o acompanyament en actes com ara la castanyada, carnaval o festes de final de curs. També organitzem les jornades de portes obertes oferint la millor imatge de l’escola a les noves famílies.

Community management

dissenyem el teu projecte

Gestionem i administrem el tractament de la imatge i la identitat de l’escola a les xarxes socials. Generem contingut digital, dissenyem estratègies de comunicació, executem campanyes de màrqueting digital, preparem els calendaris de publicació i fem seguiment de les analítiques. A més, oferim serveis d’imatge i fotografia, com ara les fotografies anuals dels cursos i classes o les orles de final de grau. També dissenyem els cartells de les activitats no lectives que es realitzen dins i fora del centre i tractem el procés de selecció i edició de les fotografies que es volen fer arribar a les famílies dels projectes escolars, excursions o extraescolars.

Servei de neteja, manteniment i consergeria

Limpieza servicios

Per tal de coordinar tots els serveis i vetllar pel bon funcionament de les escoles, ens encarreguem dels equips de neteja així com del personal de manteniment i consergeria. El que fem és veure les necessitats de cada escola i escollir l’opció més adient. En ambdós casos, depenent de si el centre és de titularitat pública, concertada o privada, és un servei del qual es pot disposar.

Acollida i permanències

Alumnos de colegio

Oferim el servei de la gestió de l’acollida i permanències de l’escola. En ambdós casos, els infants que requereixen aquest servei queden acompanyats per una monitora o monitor, respectant les ràtios que marca el decret regulador.

 

Com que és una franja neutra, s’ofereixen activitats tranquil·les com ara jocs de taula, espais de lectura o taules de creativitat.

 

L’ús d’aquest servei podrà ser fix o esporàdic, de dilluns a divendres de 8:00 h a 9:00 h i de 16:30 h a 18:00 h (l’horari s’adapta a les necessitats de cada centre).

Servei de menjador

Menjadors

TikiAventura ofereix un servei de menjador amb un pròjecte sòlid i innovador, fomentant l’autonomia dels infants i la responsabilitat envers el malbaratament alimentari així com la importància de menjar de manera sana i equilibrada. Apostem per un equip de monitores i monitors amb experiència i formació, per tal de ser les persones idònies per acompanyar als infants. El servei de menjador inclou la recollida del grup a la classe, l’acompanyament dins del menjador, la dinamització d’activitats al pati i el retorn a l’aula.

Així doncs, TikiAventura és el responsable de la contractació de l’equip de monitores i monitors del menjador i és qui coordina la gestió dels migdies, és a dir, tota la franja d’horari no lectiu entre les classes del matí i la tarda. Habitualment s’inicia a les 12:15 h amb el parament de taules i es finalitza a les 15:00 h a l’inici de les classes de la tarda. L’horari s’adapta a les necessitats de cada centre.

 

La gestió i contractació del personal de cuina no va inclosa en aquest servei, tot i que també es pot sol·licitar. Gestionem serveis de càtering així com escoles o centres educatius que disposen de cuina pròpia.

Activitats extraescolars

Activitat manual

Les extraescolars que oferim i dissenyem des de TikiAventura estan enfocades a oferir un espai d’aprenentatge lúdic pels infants. Oferim activitats de diferents disciplines per tal de fomentar espais d’aprenentatge de llengües, expressió artística i musical i activació física.

 

Oferim les extraescolars en dues franges horàries, migdia i tarda, permetent així adaptar-nos a les necessitats de cada família. També dissenyem extraescolar adaptades a les necessitats o demandes del centre. Les extraescolars que oferim habitualment són les següents:

Angles

Anglès

Espai on es treballa de manera vehicular la llengua anglesa a través de contes, jocs, cançons, targetes, vídeos i d’altres materials que dissenyem dins la programació d’aquesta activitat. Està pensada per a infants de 3 fins a 12 anys.

Esports

Activitats esportives

Activitat extraescolar on es fomenta l’activació i el treball físic dels infants a través del joc esportiu i la coneixença i pràctica de diverses disciplines esportives. Oferim la modalitat de multiesports a la franja d’educació infantil i esports concrets pels infants de primària.

pintura

Dibuix i pintura

Extraescolar on s’aprenen i es treballen diferents tècniques i maneres d’expressió sobre el paper o llenç. L'activitat està dirigida a infants de 3 fins a 12 anys. 

iniciació a la musica i moviment

Música i moviment

Activitat per infants de 3 a 6 anys que aprofundeix en el desenvolupament de les competències vocals, corporals i rítmiques dels infants tot incidint en l’expressivitat i creativitat a través de cançons, jocs musicals i instruments de petita percussió.

Nens fent manualitats

Cuina nutridivertida

Aprèn a cuinar d’una manera saludable, nutritiva i divertida. Coneix tots els secrets que s’amaguen a la cuina, quins aliments ens envolten i descobreix la millor manera de preparar els plats. A més, cada dia t’emportaràs la recepta i el plat que hagis elaborat.

Patchwork i costura

Patchwork i costura

Activitat d’iniciació a la costura a través del patchwork. Es treballen les habilitats motrius de la costura i l’expressió artística a través de diferents patrons i tècniques.

Extraescolars

Creativitat

Activitat on es fomenta l’expressió artística a través d’activitats plàstiques. Coneixerem materials i tècniques per tal d'endinsar-nos dins el món de la plàstica. S'ofereix tan per educació infantil com per educació primària.  

Dansa

Dansa

Espai enfocat al treball del moviment expressiu i la coordinació a través de la dansa. Es desenvolupen diferents estils de dansa moderna.

cant coral

Canta

Formació d’un cor de primària on es treballen conceptes bàsics de la tècnica vocal i es canten cançons en format coral incidint en el treball auditiu, vocal i expressiu.

batucada

Batucada

En aquesta extraescolar es fomenta el treball rítmic auditiu de forma grupal, a través d’instruments de percussió. Es treballen les eines bàsiques de les batucades i s’ensenyen diversos ritmes i estructures seguint la tradició d’aquestes formacions musicals.

teatre

Teatre

Activitat on, a través del joc dramàtic, es treballa l’expressió actoral, la improvisació, el treball d’escenes i el muntatge d’una petita obra teatral.

creativitat

Ludoteca i reforç escolar

Zona d’activitats i jocs per a infants de 0-6 anys amb la finalitat d’estimular les seves habilitats del desenvolupament.

Reforç escolar per la franja de 6-12 anys. Treball en grups petits per fer deures o reforçar els coneixements escaients.

Projectes innovadors i de qualitat. Marca la diferència.

Dissenyem el teu projecte

Vols que dissenyem el teu projecte de lleure? És molt senzill. Escriu-nos un correu a la nostra adreça electrònica i ens posarem en contacte amb la teva empresa. Tots els nostres projectes inclouen un centre d’interès, uns objectius i una programació adaptada a les necessitats de cada centre o organització. A més, també oferim la gestió i contractació de l’equip de monitores i monitors així com la coordinació o direcció del casal. 

Brown Aesthetic Vision Board Autumn Photo Collage Desktop Wallpaper (5).jpg

Els nostres projectes. De la idea a la realitat.

Els projectes elaborats per TikiAventura reflecteixen la visió de l'entitat envers el lleure. Ofereixen una programació multidisciplinària desenvolupant competències artístiques, esportives, educatives i d’oci amb la finalitat de treballar les relacions socials de manera intergeneracional, parlant de comunitat i de grup, ajudant-se els uns amb els altres i creant vincles entre ells.

Recuperant els valors inicials de l’educació en el lleure i adaptant-los en l'actualitat, dissenyem projectes educatius i de lleure amb una gran oferta d’activitats que vagin més enllà de l'escola o del mateix poble o ciutat, oferint als infants un ampli ventall de sortides i excursions per conèixer els diferents entorns que ens ofereix el territori català i permetent-los gaudir d'experiències i vivències compartides que els ajudin a desenvolupar-se com a persones, creant així una societat més justa, democràtica, inclusiva, solidària i sostenible.

Contacte

Correu electrònic:

tiki.activitats@gmail.com

Whatsapp:

690 65 30 01

bottom of page